De voorbereiding door de eco-missie:

2017start fris! Goed nieuws voor de boerenkool van de Dorpstuin die extra lekker schijnt te worden van een beetje vorst. In het najaar heeft de kool zonder al te veel hulp staan groeien en nu is het tijd voor de oogst.
De eco-missie heeft een eco-missie: de kinderen laten ontdekken hoe leuk en leerzaam het is een plantje of zaadje in de grond te stoppen, te verzorgen en uiteindelijk te kunnen oogsten en eten. Zoals een aantal van jullie het afgelopen seizoen al heeft gezien biedt de Dorpstuin ook mogelijkheid om allerlei leerstof aan op te hangen: biologie, leren plannen, rekenen, koken?
Het komende seizoen hopen we op nog veel meer ideeŽn voor integratie van de tuin in het lesprogramma!
Terug naar de boerenkool: als aftrap van het seizoen willen we alle kinderen laten proeven van de winteroogst.
Om te eten moet er eerst geoogst worden. Op vrijdag de 27ste helpen groep 5 en 6 met oogsten en schoonmaken van de boerenkool.
Op dinsdag 31 januari willen we aan het einde van de ochtend het volgende doen:
groep 1 t/m 4 worden bediend door groep 7 en 8 en eten boerenkool met worst in de klas
groep 5 t/m 8 halen een bordje en eten in eigen groep

Zie voor foto's van het oogsten, schoonmaken en eten het fotoalbum winteroogst.

Effect van alle inspanningen en samenwerking:
Een geweldig eind van de ochtend: behulpzame kinderen, vrolijke gezichten, prachtige opgemaakte bordjes en volop eetlust. Daar doen we het voor. Dank je wel eco-missie! Wij zijn heel blij met jullie.

Klik hier voor het fotoalbum Winteroogst.